Consiliul director

andrei-plesuProf. Dr. Andrei Pleșu, Președinte

Dr. H. c. Universitatea „Albert Ludwig” din Freiburg (2000) și Universitatea „Humboldt” din Berlin (2001).

Prof. Dr. Andrei Pleșu este membru fondator și Președinte al Forumului de Cooperare Bilaterală Româno-German.

Prof. Dr. Andrei Pleșu este fondatorul Colegiului Noua Europa (New Europe College), fost Ministru al Culturii și fost Ministru de Externe în Guvernul României.

nean7265-3_okCord Meier-Klodt, Vicepreședinte

Dl. Meier-Klodt este membru al Forumului de Cooperare Bilaterală Româno-German din anul 2017 cu functia de vicepreşedinte.

Dl. Meier-Klodt este Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, cu o cariera impresionanta in domeniul diplomatiei si a relatiilor internationale. Anterior numirii la Bucuresti, dl. Meier-Klodt a fost Însărcinat pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală in Ministerul Federal al Afacerilor Externe si Reprezentantul Special al Preşedinţiei (Germane) OSCE în 2016 pentru procesul de reglementare transnistreană.

 

michael-schmidtMichael Schmidt, Secretar General

Michael Schmidt este membru fondator și Secretar General al Forumului de Cooperare Bilaterală Româno-German.

Michael Schmidt este cetățean German, originar din Transilvania, proprietar al unuia dintre cele mai reprezentative grupuri de firme din România care include filiale în România și Germania, Automobile Bavaria Group, MHS Truck & Bus Group și Schmidt Gruppe Deutschland.

Michael Schmidt este fondator și Președinte al Fundației Michael Schmidt, având ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România.